In het verlengde van een feedbackverzoek, vragen we de klant vaak ook om een review te schrijven. Bij een review geeft de klant goedkeuring om deze te publiceren. Het combineren van feedback en reviews heeft twee grote voordelen. Enerzijds leidt het tot een zeer hoge respons wat betreft de review-vraag. Anderzijds voorkomen we onnodige communicatie met de klant. Maar hoe laat je reviews optimaal voor je werken? We nemen je graag mee in de mogelijkheden.

Dat reviews een steeds belangrijkere plaats innemen in de keuzeprocessen van klanten is evident. Van belang is dus om ten eerste reviews voor je eigen organisatie te verzamelen, om vervolgens ten tweede deze op een dusdanige manier te benutten dat het commercieel effect maximaal is. Om onze opdrachtgevers hierin zo optimaal mogelijk te kunnen faciliteren zijn we onlangs een samenwerking aangegaan met The Feedback Company en Opiness.

Eigen website.
Als je reviews hebt verzameld is stap 1 om deze een plek te geven op de eigen website. Je wilt bezoekers van jouw site kunnen laten zien hoe klanten je dienstverlening ervaren.

Vanuit Expoints zorgen wij ervoor dat je eenvoudig de beschikking krijgt over alle beschikbare reviews. Dit met behulp van een datakoppeling, of met behulp van de inrichting van Widgets die je op jouw website kunt plaatsen. Wij beschikken over twee soorten Widgets. Met de Rating Widget kun je een overall waardering per product of dienst tonen. Met de Review Widget kun je de feitelijke reviews tonen. De Widgets worden automatisch geüpdatet zodat je altijd recente informatie op je website hebt staan.

Review.Expoints.nl.
Niet alleen op je eigen site is het nuttig om te laten zien dat je beschikt over reviews. Als klanten naar je op zoek gaan met behulp van Google, is het natuurlijk plezierig als ook in het zoekresultaat melding wordt gemaakt van de beschikbare reviews. Google doet dit in de vorm van een gele sterrenrating , aangevuld met het gemiddelde cijfer wat klanten geven en het aantal klanten waarop het cijfer is gebaseerd.

Maar hoe zorgen we er voor dat Google weet dat er reviews zijn? En hoe weet Google dat die Reviews betrouwbaar zijn? Hiertoe kijkt Google of er op je site melding wordt gemaakt van reviews (met behulp van Widgets) en of die reviews ook zijn te vinden op een site van een onafhankelijke derde partij. Voor dit doeleind hebben we onze eigen review-site ingericht: www.review.expoints.nl. Deze review rating wordt alleen weergegeven in de organische zoekresultaten op product- of dienstniveau.

The Feedback Company.
Google maakt onderscheid in organische zoekresultaten en “gesponsorde” zoekresultaten, de zogenoemde Adwords. De eerste genoemde voeden we met reviews zoals bovenstaand omgeschreven. Voor het gesponsorde zoekresultaat hanteert Google echter andere spelregels. Wil je dat in je gesponsorde zoekresultaat ook melding wordt gemaakt van reviews, dan moeten die reviews bekend zijn bij 1 van de 3 “Google Certified Rating-partners”. Voor de duidelijkheid, wij zijn niet 1 van die 3. The Feedback Company is dat wel en laten we daar nu kortgeleden een samenwerking mee zijn aangegaan!

Er verandert niks in de wijze waarop we reviews voor je vragen. De enige extra is dat we er voor zorgen dat je bestaande reviews ook een plekje krijgen bij The Feedback Company, die op zijn beurt weer met Google schakelt. Deze Google rating is beschikbaar op algemeen niveau zodat je op deze wijze ook een rating kan krijgen op de algemene URL van de website (de homepage).

Opiness.
Reviews kunnen dus een plek krijgen op je eigen site en ook in de (gesponsorde) zoekresultaten van Google. Er is echter nog een plek waar je reviews van meerwaarde kunnen zijn; op vergelijkingssites.

Een hard groeiende review-site in dit kader is Opiness. Het spreekt dan ook voor zich dat we je de mogelijkheid bieden je reviews hier (of op andere review-sites) een plek te geven. Met Opiness zijn we in ieder geval reeds een samenwerking aangegaan en kunnen we, bij wijze van spreken met een druk op de knop, reviews doorzetten.

Voor nadere informatie over reviews, of meer specifiek The Feedback Company of Opiness kun je ons uiteraard een belletje geven, of ga je naar www.feedbackcompany.nl / www.opiness.nl.