In een wereld waar landsgrenzen steeds meer verdwijnen en organisaties over de hele wereld klanten en partners hebben, is het van belang om rekening te houden met de taalgrenzen die er nog wel zijn. Expoints heeft daarom een meertalig feedbackformulier ontwikkeld om bijvoorbeeld ook in het Engels, Frans of Spaans gemakkelijk én gebruiksvriendelijk feedback te kunnen vragen. Zo houdt niets jouw organisatie meer tegen om alle stakeholders om feedback te vragen, ongeacht de taal die men spreekt of het land waarin men woont.

Mogelijkheden.
Meertaligheid is in iedere feedback set mogelijk. Gezamenlijk wordt besproken wat de wensen zijn, waarna alle teksten worden vertaald. Denk hierbij aan de e-mailuitnodigingen, de vragen, de antwoordcategorieën en de dankpagina.

Taalkeuze: proactief of reactief.

meertaligheidWij bieden meerdere mogelijkheden om de klant de juiste taalkeuze te bieden. Enerzijds is het mogelijk om vooraf in het aangeleverde databestand aan te geven welke taal een klant spreekt. Zo kunnen de e-mailuitnodigingen automatisch in de betreffende taal worden verstuurd en staat tevens het gehele feedbackformulier direct in de juiste taal. Anderzijds bieden wij de mogelijkheid om de keuze voor een specifieke taal bij de klant neer te leggen. De klant krijgt dan middels een vlag-icoontje in het feedbackformulier de mogelijkheid om de eigen taal te kiezen. Deze keuze is met name relevant wanneer de taal van de respondent niet op voorhand duidelijk is. Denk hierbij aan het uitvragen in meertalige landen zoals België. Uiteraard geldt de mogelijkheid tot het kiezen van een taal zowel voor desktop als mobiele feedbackformulieren.

Resultaten
Nadat is gestart met het uitvragen van de eerste meertalige vragenset(s), is het uiteraard mogelijk om de resultaten hiervan te analyseren. Binnen het dashboard kun je splitsingen maken op land of gesproken taal. De basistaal in het dashboard blijft Nederlands, de door klanten geschreven teksten worden niet vertaald.

Ook voor jouw organisatie?
Wil jouw organisatie wellicht ook feedback vragen in meerdere talen? Neem gerust contact met ons op om te praten over de mogelijkheden!